Barion Pixel

Jelentkezz most a nyári Ciklusszinkron Tanfolyamra!

2023.06.07.

Hogyan kapcsolódj az évkör ritmusával?

A természet gyönyörű, ciklikus működést kínál nekünk, évszakról évszakra. Minden évszaknak megvan a saját lélektani, érzelmi jelentősége és fókusza. A régi korok népei még eszerint szervezték az életüket, tudták, mikor, minek van itt az ideje az évkör alapján. Azonban ez az ősi tudás ott lakozik bennünk is, képesek vagyunk újra felvenni a természet ritmusát, ha hajlandóak vagyunk lelassulni, megfigyelni és megérezni a természet lüktetését. Akár a saját testünkön keresztül is. Nekünk, Nőknek könnyebb dolgunk van ezzel kapcsolatban, hiszen a női ciklusunk ugyanezt a szép ritmust követi.

Az évkörben mindennek megvan
a saját, természetes ideje

Tavasszal a természettel együtt, mi magunk is újjászületünk, ez az új kezdetek, a magvetés, a gyarapodás, az új utak, tervezés, és bimbózás ideje.

Nyáron jön el a teremtés, a megvalósítás, az alkotás, a kreativitás, a termékenység csúcsa, a befogadás és önátadás ideje.

Az ősz az összegzés, a „beérett gyümölcsök” learatásának ideje, ekkor már lelassulunk, felkészülünk az elengedésre, rendszerezünk, megválunk mindattól, amire a télen már nem lesz szükségünk.

A tél pedig a sötétség, a teljes visszahúzódás, a megpihenés, a bölcsülés, a végleges transzformáció és elengedés ideje. Talán ez a legnehezebb időszak, amit hajlamosak vagyunk eltagadni. Hiszen nem könnyű benne lenni egy mélyre ható átalakulásban, egy belső barlangban, ami minden olyat felhozhat bennünk, amivel dolgunk lesz a következő ciklusban. Azonban az ettől való bölcsebbé válás, ez a megpihenés elengedhetetlen ahhoz, hogy a következő körben is termékenyek tudjunk lenni.

Az évkör, a természet, és az évszakok annyi kincset rejtenek magukban, amelyekkel a saját belső fejlődésünket is elősegíthetjük, ha engedjük mindennek, hogy hasson ránk. Ha képesek vagyunk megnézni, mit tartogat számunkra a természet, ha képesek vagyunk hálát adni neki ezért.

Menj ki a természetbe, és kapcsolódj össze
Földanyával minden évszakban!

  • Sétálj minél többet mezítláb, feküdj a fűben, ha az évszak engedi.
  • Kapcsolódj talpaiddal, tenyereiddel a talajhoz. Érezd meg, ahogyan beleengeded képzeletbeli gyökereidet, és kilégzésekre mindent átengedsz Földanyának ezeken keresztül, ami nem szolgál már Téged, belégzésekre pedig érkeznek Hozzád Földanya gyógyító, tisztító, feltöltő energiái.
  • Figyeld meg a növények, fák változásait évszakról évszakra!

Bármelyik gyakorlatot is választod, tudatosítsd közben az érzéseidet, a testérzeteidet, figyeld a légzésedet, csendesedj el. Hallgasd meg, mit üzen számodra a folyton változó természet! Ha van kedved, bátran oszd meg Velem a tapasztalataidat!

Szeretettel:
Adri

Várlak egy díjmentes konzultációra

Megismerkedhetünk és átbeszélhetjük, miben lehetek a segítségedre! Az alábbi űrlap segítségével jelentkezz a konzultációra, én pedig hamarosan keresni foglak, hogy egyeztessünk a részletekről.