Barion Pixel

Használd július 31-ig az ÚJSZÜLETIK kuponkódot 20% kedvezményért az online kurzusokra!

2024.07.11.

10 gyakorlat a méheddel való kapcsolódáshoz

A méhünk tere őrzi teremtő erőnket, bölcsességünket, kreativitásunkat, intuícióinkat. Ez a szexualitásunk, vágyaink, szenvedélyünk és termékenységünk, teremtéseink központja is. A méh befogad, megtart, táplál. Belső otthonunk szimbóluma. 

Méhünk az ősi, szakrális női tudás központja, otthona is, amely minden Nőben ott lakozik. Méheden keresztül elérhető, felébreszthető ez a női erő önmagadban, képes vagy rákapcsolódni erre az energiára. Méheddel kapcsolódva nőiséged legmélyebb rétegeivel ismerkedhetsz meg. Ez a méhed bölcsessége.

A méh erőterével akkor is képesek vagyunk kapcsolódni, ha esetleg a fizikai szervünk már nincs velünk. Energetikailag ez a tér ugyanúgy tartalmazza a fentebb leírtakat.

A méhünk tárolja minden érzelmünket, és élményünket, erős összeköttetésben van a szívünk terével. Emiatt a mélységeinket, fájdalmunkat, sérüléseinket ugyanúgy tartalmazza, mint ahogyan az örömeinket és a vágyainkat. Éppen ezért sokunknál gyógyulásra, tisztulásra is vágyhat a méhünk vagy annak tere. Esetleg nehéz hozzá közelítenünk, hiszen a menstruáción vagy a várandósságon kívül sosem gondoltuk, hogy bármilyen szerepe lenne. Talán nem figyeltünk rá sosem ezeken az alkalmakon kívül. 

A méhünk már attól gyógyul, tisztul, ha figyelmet szentelünk neki, ha kapcsolatot teremtünk és tartunk fent vele. ⁣Méhünk vágyik a figyelmünkre, vágyik arra, hogy megossza velünk kincseit.

A méhünk tere egy gyönyörű erőtér, számomra a női misztérium és varázslat helye. A vele való kapcsolódást azonban nem kell, hogy túlmisztifikáljuk.

Ebben a bejegyzésben 10 olyan egyszerű gyakorlatot olvashatsz, amely támogathat a méheddel való kapcsolódásban. Már most mindened megvan hozzájuk, amire szükséged van. Te magad és a figyelmed.

Tippek a méheddel való kapcsolódáshoz:

1. Érintés: Helyezd a kezeidet a méhedre, az alhasadra, ahogyan jólesik. Ez a kapcsolatteremtés legalapvetőbb módja. Simogasd át ezt a területet, lágyan, szeretettel.⁣

2. Mudra: Használhatsz olyan kéztartásokat is, amelyek még inkább segíthetik a kapcsolódást. Ilyen például a Yoni mudra, amely energetizálja, gyógyítja a méhet. Ennek legegyszerűbb formája, ha mindkét kezedet a méhedre helyezed, a hüvelykujjak hegyét és a mutatóujjak hegyét összeérintve, hogy a köztük létrejövő tér egy háromszöget formázzon.

3. Légzés: Próbáld átlélegezni a méhed terét. Lélegezz mély, hasi légzéssel. Irányítsd a légzésedet az alhasadhoz, a méhedhez. Képzeld el, mintha a méhed terébe lélegeznél be, és onnan lélegeznél ki.

4. Meditáció: Ezután akár vizualizálhatod, hogyan néz ki belülről a méhed. Milyen ott lenni? Mit találsz? Képzeld el, hogy a méhed egy csodálatos templom. Mit látsz? Mit érzel, ha belépsz méhed templomába?

5. Női jóga: A mindeddig bemutatott gyakorlatok a legtöbb női jóga óra részei. Ezen túl pedig a gyakorlásban még több segítő mozdulatsorral találkozhatsz, amelyek rendkívül támogatják a méheddel való kapcsolódást, és egészséges női működést. Továbbá a női jóga órák által az önmagaddal és a nőiségeddel való ismerkedés útján egy biztonságos, megtartó női körben lépkedhetsz.⁣⁣

6. Tánc: Csak kapcsolj be valami zenét, amire táncolni támad kedved, engedd a csípődet mozogni, körözni, nyolcasokat írni, ahogy jól esik! Figyeld közben a méhed terét. Mi történik ott? Milyen érzeteid, érzéseid vannak? – Ez az intuitív tánc, de ha egy közösségre, kíséretre van szükséged ebben, szeretettel ajánlom Nővérem, Mányai Gabi csoportjait és női köreit, ahol ismerkedhetsz szakrális női tánccal, tűztánccal, gyógyító tánccal.

7. Kapcsolódás Földanyával: Azt mondják, hogy a Nőknek minél többet kellene mezítláb és földközelben lenniük, földön ülni, guggolni, hogy a méhünk minél többször, minél közelebb kerüljön Földanyához, aki átmossa, gyógyítja, harmonizálja a méhünket. Kapcsolódjunk a természettel, a fákkal, a vízzel, a földdel.

  • Ha ez a szemlélet közel áll hozzád: elképzelheted, ahogy átadod Földanyának, mindazt, ami nyom, amit teherként cipelsz a méhedben, ami nem szolgál már Téged. Ő hajlandó átvenni tőled ezeket a terhetek, és képes átalakítani ezeket az energiákat.

8. Nőtársainkkal kapcsolódás: Hiszek a női közösségek erejében, abban, hogy Nőként egymást támogatva, emelve, közösen hegyeket vagyunk képesek megmozgatni. Együtt fejlődhetünk, gyógyulhatunk, növekedhetünk.

  • A méhünk erőtere összekapcsolódik, minden egyes Nőé. Kapukat nyitunk, befogadunk, teremtünk, táplálunk, áramlunk. Méhünk bölcsessége, ősi tudása összekapcsol minket, mindannyiunkat. Olyan sorsközösség, összeköttetés ez, amin keresztül együtt gyógyulunk.
  • Ha gyógyítom magamat, gyógyítalak Téged, gyógyítom Anyáimat, gyógyítom Lányaimat. Ha gyógyítod magadat, gyógyítasz engem, gyógyítod Anyáidat, gyógyítod Lányaidat. Gyógyítunk ezzel minden Nőt.

9. Női szertartások: Különösen a Méhtisztító Szertartás, amelyben a jónid rituális füstölése és gőzölése által tisztíthatod meg a méhedben lerakódott energetikai és érzelmi lenyomatokat, blokkokat.

  • A Ciklusszinkron Tanfolyamon részletesen átadom ezt a női szertartást, amelyet ezután önállóan, az otthonodból is végezhetsz.

10. Méh-Napló: Kapcsolódj napi rendszerességgel méhed szent teréhez, és kérdezd meg rendszeresen: Mire hív ma a méhem? – naplózd ki minden nap és figyeld, hogyan alakul át az életed!

Te milyen kapcsolatban vagy jelenleg a méheddel, annak terével? Mi az első szó, ami eszedbe jut róla?

Bátran oszd meg velem!

Szeretettel:

Adri

Várlak egy díjmentes konzultációra

Megismerkedhetünk és átbeszélhetjük, miben lehetek a segítségedre! Az alábbi űrlap segítségével jelentkezz a konzultációra, én pedig hamarosan keresni foglak, hogy egyeztessünk a részletekről.